Any Vegetable

In het voorjaar van 2015 zijn de voorbereidingen begonnen voor albumopnames met ‘Any Vegetable’. Deze formatie bestaat uit initiator Pieter Douma op bass, René Creemers op drums, Johan Jansen op pedalsteel, Baer Alexander Trae en Lizzy Ossevoort. Het debuutalbum ‘VEG-OUT’ is opgenomen in de Galloway studio in Nijmegen, geproduceerd door Sebastiaan Blijdeveld.

Volg Any Vegetable op Facebook:

https://www.facebook.com/AnyVegetableMusic/

 

Eva Almagor

1933202_1363059643731990_2224363888185155124_oMet Eva Almagor is in Januari 2016 het album ‘Against The Grain’ opgenomen, opgenomen in Audioworkx, geproduceerd
door Werner Pensaert. In 2016 is ook veel opgetreden, en de voornaamste waren optredens op Radio Veronica, Radio 1, in Duitsland in België en een supportshow voor JJ Grey & Mofro in Doornroosje.

Volg Eva Almagor op Facebook:

https://www.facebook.com/EvaAlmagor/?pnref=lhc

 

 

 

Landmark 105 – This Time…

Aldo_BandjeIn de winter van 2013-2014 zijn we ons gaan richten op het maken van het debuutalbum. Na veel rondgekeken te hebben en gesprekken te hebben gevoerd zijn we op onderzoek uitgegaan. Welke liedjes, welke sound, welke studio en welke producer waren de belangrijkste vragen. Daarnaast is budget een lastige kwestie en is een goede albumopname uit eigen zak financieren gewoonweg niet haalbaar. Na lang wikken en wegen zijn we een crowd-funding actie gestart en door middel van tegenprestaties, pre-sales en met dank aan vele donateurs hebben we het doel gehaald. We konden ons 2 weken studiotijd in de Studio Arnold Mühren met Atti Bauw als producer en een preproductie eindelijk doorzetten. In samenwerking met V2 Records is ‘Start Again’ is als eerste single uitgebracht op 4 Oktober 2014 en het album ‘This Time’ uitgebracht op 3 November 2014.

 

 

Verder uitdiepen en verbreden…

Aldo_JazzMijn interesse in Jazz is niet verloren gegaan en in de zomer van 2010 ben ik met Felix Frehé op gitaar en Fedde Sappelli op contrabas een Gypsy Jazz trio begonnen onder de naam ‘Voyage Sans Fin’. Met veel plezier leren en spelen we hoofdzakelijk de Hot Club de France muziek in de stijl van Django Rheinhart. In de herfst van 2010 ben ik ook weer les gaan volgen aan het conservatorium te Arnhem bij docenten Onno Kelk en Henk van Rossum. Een jaar later ben ik weer voltijd gaan studeren ik kijk er op terug als een leuke en leerzame studie-tijd.

De met Landmark 105 in de zomer van 2012 opgenomen EP genaamd ‘Moving On’ zorgde voor een vrij actief speeljaar. Een eerste single genaamd ‘Moving On’ werd in eigen beheer uitgebracht en hiermee hebben we in het jaar 2013 veel ervaring opgedaan. Het live spelen op 3FM, bij de Wereld Draait Door en op het bevrijdingsfestival Overijssel waren de hoogtepunten.

Daarnaast ben ik wel blijven bij-studeren, ditmaal als contractstudent bij Onno Kelk. Het blijven studeren van Jazz gitaar is iets wat ik erg graag doe en het biedt altijd uitdaging en afwisseling.

 

 

Nieuwe balans..

In Februari 2008, terug in Nederland begon ik mijn gecombineerde beroepspraktijk als zelfstandig ondernemer. Ik kreeg een vaste aanstelling op muziekschool ‘de Lindenberg’ in Nijmegen en op ‘Popcentrum de Jacobiberg’ in Arnhem. Na wat projectmatige samenwerkingen, waaronder een met theatergroep ‘De Wetten van Kepler’ werd de belangrijkste vaste live band ‘Landmark 105’, een rockformatie rondom singer/songwriter Liesbet Scholte. Een optreden op radio 3FM, deelname aan de Popronde 2009 en de Horizontoer 2009 en 2011 waren de voornaamste activiteiten met Landmark 105.

 

 

Het verbreden…

School_BudapestIn 2005, het 3e collegejaar van de Rockacademie ben ik als uitwisselingstudent naar Budapest gegaan in eerste instantie voor een periode van 4 maanden. Het was een tijd die nog lang invloed heeft uitgeoefend op mijn visie ten opzichte van muziek. Het was daarnaast ook gewoon een prachtig avontuur waar ik met plezier op terugkijk. In ‘Köbánya Zeneí Studió‘ onder de vleugels van Póka Egon kreeg ik les van Tóth Janos, Babos Gyula en Tórnocky Ferenc. Mijn interesse voor Jazz gitaar en de stijlen van Wes Montgomery, Joe pass en anderen werd daar geprikkeld. Het was een verfrissing om daar in te duiken en de docenten en studenten boden nieuwe bronnen van inspiratie. Ik ontmoette bijvoorbeeld pianist Dimitri Radukov. Hij werd een vriend en hij nodigde me uit mee te spelen met zijn jazzformatie ‘Mitrio Jazz’, een leuke en praktische leerschool. In de periode na terugkeer tot aan mijn afstuderen in 2007 ben ik nog vaak op en neer gereisd, voor mijn plezier maar ok voor gastoptredens met Mitrio Jazz. Na mijn afstuderen besloot ik om weer voor langere periode naar Budapest terug te keren. Ditmaal voor 5 maanden en in die onvergetelijke tijd verdiepte ik bij Köbanyá mijn studie in Jazzgitaar wat verder, speelde vaak met Mitrio Jazz, Tettamanti Téma  en AVT, maakte ik veel nieuwe vrienden en studeerde ook de Hongaarse taal. Budapest is voor mij ook vandaag de dag nog een belangrijke plek waar ik regelmatig naar terugkeer voor een korte vakantie, waarin ook wel eens opgetreden wordt.

 

 

Het zoeken, studeren en ontwikkelen…

Door het bezoeken van de vele jamsessies in Nijmegen en omgeving en de lessen van Martijn Roselaar ben ik muziek serieuzer gaan nemen. Op 21-jarige leeftijd begon ik aan een 4 jarige studie aan de Rockacademie te Tilburg. Daar ontmoette ik veel verschillende studenten en docenten en deed in een relatief korte tijd veel ervaring op. Het was een leerzame tijd en een basis voor een serieuze insteek met betrekking tot de muziek is daar gevormd. Relevante samenwerkingen waren met die met onder andere Marlies (ex-Idol 2004), Wallis Bird, waar een keer in Dublin en een keer op de Musik Messe in Frankfurt gespeeld werd. En met Lonneke Kruisbergen die op theaterfestival boulevard in Den Bosch stond en op festival Mundial in Tilburg.

 

 

Het Begin…

Aldo_VroegerToen ik een jaar of 3 was, begon ik te drummen. Het begon op bij elkaar geraapte pannen en deksels uit de keuken. Later heb ik mezelf wat drums aan geleerd en op mijn eigen drumstel speelde ik samen met met vader en broer, vast tot groot genoegen van de buren, liedjes van The Beatles en The Shadows.

Mijn interesse voor de gitaar begon rond een jaar of 13, toen ik van mijn oudere broer een Robert Johnson riff aangereikt kreeg. Vrij snel werd ik geobsedeerd in het spelen en beoefenen van de gitaar en werd een groot bewonderaar van iconische rockbands als The Beatles en The Rolling Stones. De unieke speelstijl van Keith Richards en Mick Taylor zijn nog steeds van grote invloed in mijn gitaarspel vandaag de dag. Mijn eerste gitaarles nam ik echter pas op 18 jarige leeftijd en mijn eerste gitaardocent was Martijn Roselaar, later een collega en vriend.